Alla inlägg under januari 2008

Av ugglan - 16 januari 2008 22:56

Idag har jag varit hemma med den yngsta tjejen. Hon är förkyld och har lite feber (38grader). Man blir lite som en fånge i sitt eget hem när barnen är sjuka i flera dagar efter varandra. Som tur var kunde Gubben komma hem vid tre tiden så att jag kunde sticka iväg på ett möte på jobbet. Det var riktigt skönt att få komma till jobbet en stund!


Jag gjorde mig också ett besök till ett köpcentra. Jag har blivit TANT för jag köpte både jeans och tunikor på Kappahl. Kappahl har alltid varit en "tant" affär"för mig så det är väl bara att inse -Jag är en tant!!! Och med tanke på att jag köpte en veckotidning igår som heter Tara så stämmer det nog in på mig till fullo. Jag upptäckte nämligen på kvällen att det stod: succétidningen för dig 40+, hm....... Men den var faktiskt bra....


Ja, det är ju några år kvar till 40, ganska många om jag får säga det själv. Men tiden går ju så fort....


Ha det så gott. Kram Ugglan

Av ugglan - 15 januari 2008 22:14

Idag fyller min mamma 54år. Eftersom hon i dagsläget befinner sig i annat land så får vi fira henne när hon kommer hem. Grattis på födelsedagen!

Hipp hipp HURRA från oss alla i Ugglans familj!

Av ugglan - 15 januari 2008 17:40

I morse när jag vaknade var stora tjejen sjuk. Hon hade ont i magen och huvudet och kändes faktiskt lite varm. Eftersom det började redan igår så hade vi sagt att hon skulle få vara hemma själv(det verkade inte så allvarligt). Gubben skulle åka hem med mat och sånt till henne. Men i morse bestämde vi att jag skulle stanna hemma med henne (man är inte så stor när man blir sjuk trots att man är 10år) Något vidare sjuk vet jag inte om hon är..... men hon har legat och vilat sig i varje fall.. Klockan 10 ringde de ifrån skolan och då fick jag hämta den andra tjejen. Hon hade ont i huvudet och magen.Kansek berodde det på att jag var hemma..... De verkar inte speciellt sjuka ivarje fall....


Jag har faktiskt trollat idag!! VArdagsrums bordet var överfullt av tomtar och det är såååååååå tråkigt att packa ner dom. Gubben brukar sköta ner packningen men eftersom han nästan bosatt sig på jobbet så fick jag ta till lite trolleri. Så här såg det ut först:


Och efter lite sim sala bim:

 

Tänk att det blev tulpaner också med tanke på att det är tulpanens dag!!(borde kanske stryka duken lite bättre, hi hi)


Nu ska jag åka in till stan och fixa med mobilen som krånglat sen jag köpte den den 13 oktober!!! Kan bara ta emot mms!! sms funkar inte!! Tänk om man kunde trolla även nu....


Kram från Ugglan

Av ugglan - 14 januari 2008 16:29

Jag vill säga tack till fyrbarnsmamman och Gry (se länk) för deras tips på fläskfilé i ugn. Det var verkligen supergott!!

Inte speciellt nyttigt men vad gör väl det när maten smälter i munnen. Barnen suckade när de fick höra att jag testade något nytt. Men sen var det andra bullar -De tyckte det var JÄTTEGOTT (det får jag väldigt sällan höra). Tack än en gång!


En mätt och belåten Ugglan.


Ps. receptet är:

En fläskfilé som skivas och lägges (rå) i en ugnsform. Vispa sen 2dl cremefraiche, 3 dl grädde, knappt 1/2 dl soya och en halv tsk samal olek. Häll över och grädda i ugnen i 200 grader i ca: 1 timme.

Av ugglan - 14 januari 2008 09:27

Tänk vad tiden går fort. I fredags fyllde mitt gudbarn 1år. Grattis gumman!!


I lördags träffade vi några kompisar. Värdinnan hade ordnat med julkgransskakning för barnen. Det var uppskattat!! TACK för en trevlig kväll!!!

 

Det har varit en bra men dock väldigt intensiv helg.. Skönt med lediga måndagar även denna terminen...

Kram Ugglan



Av ugglan - 8 januari 2008 17:59

Jag  hinner inte med min blogg nu för tiden men jag kan lova att jag hälsar på era bloggar och kollar så ofta jag hinner.


Jag tycker det är sååååååååå skönt att helgerna är över och att allt återgår till det normala igen. Jag behöver RUTINER!!


Vi firade det nyårsafton uppe i det vackra Funäsdalen. Vi var till några kompisar som bosatt sig där uppe. Vi åkte skidor, skoter och njöt av den underbara fjäll-luften. Det är själavård att befinna sig i fjällen!!!

Det var cirka en halvmeter snö och 0 till -5 grader, PERFEKT!!!


Ha det så gott. Kram Ugglan


Ovido - Quiz & Flashcards