Alla inlägg under februari 2008

Av ugglan - 25 februari 2008 22:44

Vid ett svagt ögonblick under dagen så lovade jag mina barn att vi ska åka in till stan på bokrea klockan 00.00 Hur kunde jag göra det???? Jag skulle helst av allt vilja lägga mig och sova, zzzzzzz.. Just då kändes det lite lagomt busigt, att de skulle få vara vakna så länge för att sedan få shoppa böcker.... I vanliga fall skulle inte barnen få vara vakna så länge men de har faktiskt sportlov!!!! Som sagt var nu är det bara till att härda ut några timmar till!!!!! Återkommer om jag gör några fynd....

Kram Ugglan



Av ugglan - 25 februari 2008 16:41

I lördags firade vi svärmor som fyllde 55år. Vi bjöd ut henne på en restaurang i stan.

 Hon visst inget innan, utan det blev en överraskning.

Hon blev jätteglad. Det var en oerhört god mat som serverades.......

Jag åt skagentoast till förrätt och sen blev det råstekt potatis, hälleflundra och vitlökssmör. Jag avlutade middagen med Italiensk chokladkaka, grädde och hallon, mums!!!!

Tänk om man ändå hade råd att äta ut lite oftare.......


Igår var vi ut till Kilenegården och grillade korv med några kompisar. Det var härligt att komma ut och få sig lite frisk luft. Jag brukar inte vilja vara ute så mycket, jag är en riktig inne människa! Jag anser att man bara ska vara ute om det är bra väder. På mitt jobb säger jag till eleverna att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder.... Tyvärr lever jag inte som jag lär.....


Ha det såååååå gott. Kram Ugglan

Av ugglan - 23 februari 2008 13:28

Jag brukar besöka en blogg sida som Persilja har. Hon startade för ett tag sedan en pimp tävling, då man ska pimpa sina sopskåp. Hon har fått in massor av bidrag. Många har verkligen lagt ner hela sin själ. Jag har också pimpat mitt sopskåp. Så här såg det ut före:

och så här såg det ut när jag pimpat klart:

 

Jag är i varje fall nöjd. Det är inte så färglatt som många andra tävlingsbidrag, men det blev mer ordning och fräschare!! Utan Persiljas initsiativ så hade det sett ut som förrut. Jag hoppas att det blir en ny pimptävling som gäller något nytt ställe i hemmet..... Jag skulle behöva pimpa städskåpet, tvättstugan osv....

Gör ett besök hos persilja så får du se de andra tävlingsbidragen:

http://fyrabarnsmamman.bloggagratis.se/2008/02/13/508236-tavlingen-pagar-fortfarande/

Ha en riktigt bra dag. Kram Ugglan


Av ugglan - 21 februari 2008 21:08

 Idag har jag varit på en kvällsföreläsning om Vygotskij i praktiken. Den var intressant och lättsam. Han som föreläste heter Leif Strandberg. Han berättade om teorierna på ett mycket lättsamt och underhållande sätt. Han har också skrivit en bok som heter: Vygotskij i praktiken Bland plugghästar och fusklappar.


Det kanske inte låter så intressant, men det var det. Att omvandla teori till praktik är inte alltid så lätt. Men jag måste säga att Leif gjorde det på ett fascinerande sätt.


Ha det så gott mina vänner. Kram Ugglan

Av ugglan - 20 februari 2008 17:43

 Nu har jag ännu betat av ännu en av filmerna som jag och min kollega bestämde att vi skulle se. Denna gången var det Kill Bill som stod på tur. Ja, det var en speciell film. Det var ingen film som jag i vanliga fall skulle tittat på. I vissa sekvenser var den svartvit, i andra tecknade och för det mesta vanlig i färg. Det är ingen film som jag direkt vill rekommendera, men jag kan lova att det är en film som man inte glömmer i första taget. Det sprutar blod nästan hela filmen igenom...... Som sagt var det var inte direkt någon film i min smak....


Den handlade om: den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba (Uma Thurman) vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för "The Deadly Viper Assassination Squad" som på hennes bröllopsdag brutalt och kallblodigt lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste, var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt! Black Mamba är redo för en blodig comeback: dödslistan är färdigkomponerad och under namnet "The Bride" inleder hon sin skoningslösa hämndaktion ... KILL BILL är mästerregissörens Quentin Tarantinos fjärde film i raden av geniala verk (De hänsynslösa, Pulp Fiction, Jackie Brown). Filmen hyllar på ett imponerande sätt de filmgenrer som Tarantino älskar mest av alla: spaghettivästern, kinesiska kampsportfilmer och tecknade japanska samurajfilmer. Den storslagna actionberättelsen om The Bride´s jakt på hämnd har en knivskarp rollista: Lucy Liu spelar den kallblodiga japanska maffialedaren O-Ren Ishii och i rollen som den cyniska California Mountain Snake ser vi Daryl Hannah. Utöver detta kan vi njuta av Michael Madsens, Sonny Shibas och Vivica A. Fox iskalla skådespelarprestationer...


Ha en bra dag. Kram Ugglan

Av ugglan - 19 februari 2008 18:17

Igår var jag barnvakt till min guddotter. Åh, vilket pass det är... Hon är 13 månader och det är ingen vila när hon är här.... Hon gjorde sig ett besök till barskåpet. Jag lärde henne att klappa på flaskorna och säga SKÅL! Hon kan säga skål sedan förut (det blir ÅL), undrar varför föräldrarna lärt henne det????? Mohahahha! Hon tyckte ivarje fall att det var jätteroligt att slå på flaskorna och jag skulle applådera varje gång! Visst är hon duktig. Tyvärr tyckte inte Gubben att det var lika roligt, han vill ha sina flaskor ifred, hi hi!

 

Jag vill samtidigt passa på att säga Grattis till alla som heter ELLA idag!!


Detta tog jag från encyklopedin:

Kvinnonamnet Ella är en kortform av Gabriella, men också Eleonora, Elin, Daniela eller Elisabet.

Ella var ett vanligt namn från sekelskiftet fram till 1940-talet. Men eftersom det aldrig var något riktigt popnamn blev det heller inte omodernt i de följande generationerna. Under 1990-talet började en ny uppgång och Ella är nu ett av de 70 vanligaste tilltalsnamnen. Antalet som får Ella som tilltalsnamn varje år har tiofaldigats under 1990-talet. 31 december 2005 fanns det totalt 12 347 personer i Sverige med namnet, varav 8 824 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 853 flickor namnet, varav 667 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 19 februari.


Ha det så gott! Kram Ugglan

Av ugglan - 18 februari 2008 19:23

Igår var jag och min äldsta tjej in till stan för hon ville köpa sig en ny bok. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att köpa något. Det blev en bok som jag velat läsa länge nämligen "En annorlunda barndom"  Den handlar om en kvinnas berättelse om sin autistiska uppväxt. När jag väl kom hem så hade söndags reklamen anlänt och naturligtvis kommer boken att vara med på rea. Jag köpte den för 299:- och den kommer att kosta 59:-. Funderar på att lämna igen den och köpa den på rean istället.


Just nu sitter "Gubbarna" och ser på hockey igen...... Jag och barnen ska ta plats i min säng och titta på sjukhuset, Thomas &Simon och slutligen City akuten. Imorgon är det jobb igen... Denna veckan blir det långa dagar, phu....


Ha det så gott. Kram Ugglan


Ps. Jag hoppas att min gamla kollega mår bättre idag och att DU orkade med jobbet...

Av ugglan - 16 februari 2008 18:15

Idag har vi verkligen inte fått något gjort här hemma... Vi sov länge eftersom vi var på fest igår kväll/natt. Vi kom inte hem förrän 04.20 Det var en jättetrevlig fest hemma hos några kompisar. Vi åt gott och spelade spel!! Jag kan lova att det var roligt med TWISTER sent på natten när alla var lite lagomt "lulliga". Jag skrattade så jag fick kramp i magen, så nu lever jag i några år extra!!


Idag har vi haft besök nästan hela dagen. Först kom en av Gubbens syster med sambo och baby. Sen kom min pappa (han körde hem barnen eftersom vi inte vill köra bil idag). Min bror och hans flickvän(min syrra, hi hi) kom också på besök med sin dotter. Och alldeles nyss åkte svärföräldrarna hem efter en kort visit. Så det har varit full fart hela dagen.


 Nu kom Gubben hem han har varit och hämtat Kina mat, det ska bli sååååå gott. Sen ska jag kila över till grannen och se på melodifestivalen. Här hemma kommer gubbarna att titta på hockey så jag föredrar att förflytta mig till något trevligare ställe.


Ha det såå gott. Kram Ugglan

Ovido - Quiz & Flashcards